Hur bäddar jag in en Youtube-film i mitt inlägg?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (4 röster, med ett snitt på: 5,00 av max 5)

Loading...
Här visar vi dig hur du bäddar in en Youtube-film i ett inlägg. Kolla texten under filmen för lite extra tips om det inte funkar.

En del hör av sig då länken till filmen bara blir… en länk och inte en inbäddad film. Det har vissa fall att göra med att vissa webbläsare samt WordPress försöker tänka lite smart åt dig och automatiskt gör en klickbar länk av din länk. Men det vill ju inte vi i detta fall.

Så… växla till ”Text”-läget i stället för ”Visuell” och klistra in Youtube-länken där i stället. Textläget innebär att man ser själva koden för ditt inlägg. Kom ihåg också att länken till filmen måste stå på en egen rad, så ska du skriva text, se till att du hoppar ned en rad.

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 22.23.40

16 reaktion på “Hur bäddar jag in en Youtube-film i mitt inlägg?”

 1. Hej! Jag har lyckats att bädda in min youtubefilm i bloggen. När jag har tittat på filmen, i bloggen, kommer det fram förslag på andra filmer. Jag vill inte att förslagen ska komma fram. Hur får jag bort dem? Jag har avmarkerat i kanalinställningar.

  Mvh
  Tobias Israelsson
  Lillehammer.moobis.se

  1. Det är något som diskuterats kring och testats, men inget konkret har kommit fram gällande hur man får bort det. Tyvärr är det upp till Youtube att bestämma detta till syvende och sist.

 2. Hej! Ditt tipps fungerade jättebra och jag kunde lägga till youtube filmer i både visuell och text läge på min wordpress blogg. Men den film jag vill dela finns på bambuser, och jag har provat både ”Share broadcast URL” länken och embed länken. Med share länken får jag bara upp en oklickbar länk i den synliga sidan, och med embed länken så syns ingenting. Om infogat den i text läget kan jag få upp texten ”Your browser does not support iframes.” vilket är en del av koden. Jag använder Chrome. Finns det något knep till detta eller är det bara att ge upp med bambuser? Tack!

 3. Aha, kan det vara därför det inte går att bädda in Kunskapshubbens filmer på Fronter? För att koden innehåller iframe-taggen?

  1. Det kan bero på det. Jag har aldrig använt Fronter så jag vet inte. Kunskapshubben har alltid använt iframe för inbäddning, så funkade det förr men inte nu har nog någon ändring skett i Fronter.

  1. Nej, det beror på att inbäddingskoden från Kunskapshubben innehåller iframe-taggen, vilket inte går att bädda in på moobis.se, eftersom det är kod. Kunskapshubben bygger inte på Youtube, utan det är ett eget ”Youtube” som jag byggt.

 4. Om jag har en filmfil går det inte bara att infoga den via ”lägg till media” ? Måste jag först lägga in den på youtube?

  1. Absolut kan du göra så, beroende på hur stor filen är. Dock beror det också på vilken kamera/mobil/enhet du filmat med. Olika enheter har sina filformat när det gäller film.
   Det innebär också att en del webbläsare kommer kunna visa filmen och för vissa kommer det bara vara en svart ruta. Film är klurigt, då det inte riktigt finns en helt spikad standard, utan flera.
   Använder man sig av Youtube så konverteras din film till en massa olika format, så att den ska spelas upp i just alla webbläsare.
   Prova, vettja! 🙂

   1. Jag har filmat med min iPhone. Om jag bara infogar via ”lägg till media” blir det bara en sifferlänk som bara står och snurrar. Det blir inte bra!

    1. Nej exakt. Och det var det jag menade i mitt förra svar. Därför använder de flesta youtube eller liknande tjänst.
     Dessutom anpassas filmerna för att kunna strömmas så att inte hela den stora filmfilen måste laddas ned innan den kan visas.

Kommentera