Varför kan jag inte bädda in vissa saker?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (3 röster, med ett snitt på: 4,33 av max 5)

Loading...
Moobis.se är en WordPress Multisite. Egentligen är det precis som en vanlig WordPress-sajt, med skillnaden att alla bloggar och sajter i en multisite delar på alla systemfiler. Varje blogg är givetvis skyddad och ni har givetvis bara tillgång till ert eget matrial, men på grund av detta är säkerheten högre satt.

Många undrar varför det inte går att lägga in inbäddningskod från vissa sajter, medans det går från andra. Det beror på att WordPress tar bort kod (så kallat strippar kod) från era inlägg för att det inte ska gå att lägga in skadlig kod som kan kompromissa hela systemet.
Därför funkar det helt smärtfritt om ni t ex driver en helt egen WordPressblogg på ett eget webbhotell, men där står ni även för säkerheten.

Så vad fungerar då?
Jo, WordPress jobbar med ett format som kallas oEmbed. Det innebär att man bara behöver klistra in en länk till t ex en Youtubefilm, så bäddas den in i inlägget. I dagsläget så finns det stöd för dessa tjänster:

 • Animoto
 • blip.tv
 • CollegeHumor
 • DailyMotion
 • EmbedArticles
 • Flickr
 • FunnyOrDie.com
 • Hulu
 • Imgur
 • Google docs – maps (eget tillägg)
 • Instagram
 • iSnare
 • Issuu
 • Kickstarter
 • Meetup.com
 • Mixcloud
 • Padlet (eget tillägg)
 • Photobucket
 • PollDaddy
 • Rdio
 • Revision3
 • Scribd
 • SlideShare
 • SmugMug
 • SoundCloud
 • Spotify
 • TED
 • Tumblr
 • Twitter
 • Vimeo
 • Vine
 • WordPress.tv
 • YouTube

Håll koll på denna sida, då den kommer att uppdateras. Fler sajter läggs till och i vissa fall kan vi själva lägga till stöd för vissa sajter.

Här kan ni läsa mer om oEmbed på wordpress.org – http://codex.wordpress.org/Embeds

5 thoughts on “Varför kan jag inte bädda in vissa saker?”

  1. Nej, inte om det inte står i listan ovan. Det enklaste sättet är annars alltid att testa att lägga in länken till det du vill prova bädda in, på samma sätt som du bäddar in en Youtube-film. Funkar det inte, så gör det tyvärr inte det.

  1. Vi gör inga förändringar i WordPress, tyvärr. Det som funkar, funkar… Om det skulle komma en plugin som är bra och som stödjer Scratch tar vi en titt på det. Det finns i vår ”is-box”, med saker att kolla upp. 🙂

Kommentera