Bädda in Google Drive-dokument

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (Ingen röst ännu. Vill du bli först?)

Loading...
När du vill bädda in ett Google Drive-dokument i ditt inlägg är det viktigt att först välja att publicera dokumentet på webben.

Skärmavbild 2013-05-27 kl. 21.05.12

När du gjort det får du en dokumentlänk. Kopiera den, inte inbäddningskoden. Klistra nu bara in den länken i ditt inlägg på bloggen där du vill att dokumentet ska dyka upp.

Skärmavbild 2013-05-27 kl. 21.05.37

Det funkar likadant oavsett vilken typ av Google Drive-dokument du vill bädda in.

4 reaktion på “Bädda in Google Drive-dokument”

1. Hej vilken bra supportsida. Eftersom det inte går att lägga in inbäddade länkar, så undrar jag om man kan länka till en Google Kalender – har någon erfarenhet av det?

1. Hej!

Jodå, det går att bädda in en hel del. Dock inte ”som vanligt” med embedkod. Det är lite enklare än så. Du kan kolla här http://support.moobis.se/2013/05/26/varfor-kan-jag-inte-badda-in-vissa-saker/ vilka tjänster som går att bädda in just nu.

Om du vill bädda in något, t ex en Youtubefilm klistrar du helt enkelt in länken till filmen på en egen rad där du vill att den ska synas.

Appropå Googlekalender så finns det en plugin för det. Den ligger under ”Inställningar” > ”Google Calendar Events” i adminpanelen. Där kan du lägga in dina olika kalendrar och göra inställningar för vad du vill ska synas. Sedan finns det en Widget som du placerar där du vill ha den som visar upp din kalender.
      Om den verkar lite krånglig, så kan jag göra en egen instruktion för den. Hojta till bara. 🙂