Jag vill använda ett eget domännamn. Hur gör jag?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (4 röster, med ett snitt på: 3,75 av max 5)

Loading...
Ibland vill man ha ett eget domännamn. Alltså webbadress, Internetadress, URL eller vad du vill kalla det. När du registrerar dig och skapar en blogg här på moobis.se får du ju som adress dittcoolanamn.moobis.se. Men du kanske bara vill ha dittcoolanamn.se utan .moobis.

Om du nu vill ha det, så kan du registrera ett eget domännamn och använda det till din moobisblogg. Givetvis kostnadsfritt från vår sida.

Hur gör man då och vad kostar det? Det finns många sätt att fixa det på. Ni kan t ex gå in på binero.se och beställa genom att klicka på domän i menyn. De tar nu, när jag skriver detta, 99kr per år för en .se-adress. Kom ihåg att ni bara ska registrera ett domännamn. Ni behöver inget annat.
När ni betalat och domännamnet är aktivt (brukar ta ca 2 tim) måste ni peka denna mot våra servrar på moobis.se. Det gör man genom att maila till oss på varamed@mlabs.se för att få adressen till vår server. Sedan hanterar man detta via DNS i kontrollpanelen hos den man registrerat sitt domännamn och eftersom det ser olika ut hos olika företag är det inget vi kan ta upp här.
Om ni tycker detta verkar krångligt kan ni alltid maila oss, så kan vi hjälpa till att fixa det.

En reaktion på “Jag vill använda ett eget domännamn. Hur gör jag?”