Bifoga en PDF i ditt inlägg

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (4 röster, med ett snitt på: 4,50 av max 5)

Loading...
Många undrar hur man bifogar dokument i ett inlägg. Här kommer jag visa er hur ni gör med en PDF. Givetvis funkar det på samma sätt oavsett vilket dokument det gäller.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.15.48

1. Börja med att skapa ett nytt inlägg. Jag har skrivit en rubrik och en liten text. Under den vill jag lägga in länken till min lilla PDF.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.16.15

2. Klicka på knappen ”Lägg till media”, den som ni även använder för att lägga in bilder. Knappen hittar ni precis under där ni skriver rubriken på inlägget.
Klicka på ”Välj filer” och leta upp samt välj den PDF som du ska ladda upp.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.16.30

3. Nu är PDF:en uppladdad till mediabiblioteket på din blogg. Som du ser är den redan markerad (den blå bocken i högerhörnet), så du behöver inte göra något mer än att klicka på ”Infoga i innehåll” nere i det högra hörnet (se nästa bild).

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.16.42

Här ovan ser du knappen.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.17.06

4. Nu ser du en länk i ditt inlägg till din PDF. Egentligen är du klar nu och kan publicera inlägget, men om du vill att det ska stå något annat kan du fortsätta att läsa här.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.17.29

5. Om du klickar på ”Text” i övre högra hörnet i fönstret där du skriver ditt inlägg får du fram ett rent textläge, d v s du ser koden i ditt inlägg.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.17.42

6. Tittar du på inlägget här, så ser du kodsnutten för länken till din PDF. Om du ändrar texten (i mitt fall) moobis som står mellan de bägge > och < så kan du där skriva det du vill. Se till att du inte ändrar något annat än den texten (moobis i mitt fall).

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.18.02

7. Jag ändrar till ”Ladda ned PDF:en… o s v” och klickar på publicera.

Skärmavbild 2013-09-11 kl. 17.18.15

8. Tittar jag på mitt inlägg nu så har jag en fin länk till min PDF.

7 reaktion på “Bifoga en PDF i ditt inlägg”

1. Kan jag även ”bädda in” en pdf? Jag skulle hellre vilja visa dokumentet än att ha en länk till det.
    Hur gör jag?

1. Njae, då måste du använda någon typ av tredjeparttjänst. Ett dokument är ju ett dokument. Om det är du som har skapat informationen kan ju det enklaste vara att bara publicera informationen på bloggen i stället för att göra ett dokument av det.
      Kan tyvärr inte ge så mycket mer info kring detta, men någon annan här kanske kan ge något tips.

1. Har du nån adress till ett inlägg med en PDF, så jag kan kolla? iPhones har inga problem att läsa PDF:er, så det låter konstigt. (I stort sätt alla enheter läser PDF:er)