Kan man lösenordsskydda hela bloggen?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (4 röster, med ett snitt på: 4,75 av max 5)

Loading...
En del frågor kommer in till oss rörande om man kan lösenordsskydda hela bloggen. Det korta svaret är nej.
Detta på grund av att hela idén med att vi själva började att jobba med bloggar/webben i skolan, var att öka transparensen mellan skola > hem > världen, att ge eleverna och personalen möjlighet till autentiska mottagare samt att ge alla en möjlighet till att jobba med verktyg som används i riktiga livet. Att låta människors arbeten bli viktigt och på riktigt. Därav också skapandet av Moobis.

Om ni sitter i den situationen att ni undrar – tänk i stället på hur ni kan göra för att ändå kunna vara transparenta. Ta foton bara på händer och nackar, gör om uppgifterna så att de inte avslöjar det ni inte vill ska avslöjas, prata med föräldrar om vad de tycker, skriv utflykt på schemat utan att skriva vart ni ska någonstans… Det finns massor av varianter på hur ni kan hålla er blogg öppen utan att sätta hänglås på den. Det bästa tricket är nog ändå alltid att ta en samtal med alla berörda parter innan. Röj rädslor och ta reda på fakta.

Det börjar med ett lösenord och sedan sitter man med ännu ett nedlåst verktyg. Nu vet vi att det kan finnas vissa omständigheter där vissa kan behöva detta. Men då är kanske vi inte den rätta tjänsten.
Vi hoppas att ni förstår hur vi tänker och att ni kan hitta ett sätt att jobba på som möjliggör en publik blogg. Vi tror att ni kommer vinna på det i längden!

Ni kan givetvis lösenordsskydda ett enskilt inlägg och det finns en instruktion om detta här på supporten.

🙂

2 reaktion på “Kan man lösenordsskydda hela bloggen?”

1. Hej
    Jag har lyckats radera widgeten kategorier (istället för att flytta tillbaka den). Vet inte hur jag får tillbaka den, kan ni hjälpa till!?
    Mvh Johanna

1. Den är inte borta, utan du har bara tagit bort den från dina aktiva widgets. Bläddra nedåt på sidan för widgets, så ska du se att du hittar den. Klicka där på själva texten ”Kategorier” så får du välja i vilket widgetfält du vill aktivera den i. Vanligtvis i ”Primär sidopanel”, men det beror lite på vilket tema du använder. När du är nöjd klickar du på ”Lägg till widget”.