Hur gör jag för att lägga till en Twitter-widget?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (1 röster, med ett snitt på: 5,00 av max 5)

Loading...
Många frågor har kommit in kring hur man lägger upp en Twitter-widget som visar sin tidslinje eller annat. Du behöver först ha aktiverat och anslutit dig till Jetpack.

1. Först ska vi skapa en widget på twitter.com. Gå till (eller klicka på länken) till https://twitter.com/settings/widgets

t1

Klicka på ”Skapa ny” efter att du har loggat in.

2. Nu ska vi välja vad vi vill visa i vår widget. Det som kommer upp per default är din tidslinje. Till höger ser du en förhandsgranskning över hur det kommer att se ut. Du behöver inte bry dig om höjd och annat, utan det viktigaste är att vi väljer vilket innehåll vi vill ha.
Du skulle t ex kunna välja en hashtag eller annat också. Då får du välja ”Sök” i verktygsfältet och skriva in den taggen.

t2

När du är nöjd klickar du på ”Skapa widget”.

3. När din widget har skapats får du titta uppe i adressfältet på din webbläsare. Efter https://twitter.com/settings/widgets/ kommer en serie av siffror. Dessa ska du kopiera (för att i nästa steg klistra in i din Twitter-widget på din blogg). På bilden här under har jag ”suddat ut” dessa siffror.

t3

4. Logga in på din blogg och gå till ”Widgets” under ”Utseende”. Aktivera widgeten ”Twitter Timeline (Jetpack)” genom att dra upp den dit du vill ha den. Klistra sedan in numret du kopierade i föregående steg under ”Widget ID”

t4

Här kan du även välja till lite i utseende som att ta bort ramar mm. Den är bara att testa. Glöm inte att spara inställningarna längst ned i widgeten.

5. Klart

t5

2 reaktion på “Hur gör jag för att lägga till en Twitter-widget?”

1. Tack för tipset! Jag gjorde som du beskrev, men jag såg inte siffrorna i webbläsaren på min iPad. När jag klistrade in den skapade widgeten i ett textdokument gick det att se dem. Inger

1. Nej, det stämmer. På iPad så ”gömmer” Safari (webbläsaren) den fullständiga adressen. Men som du säger, om man kopierar den till ett textdokument får man med den. Jag gjorde detta på en dator. Tack för tipset!