Mina ändringar syns eller visas inte…

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (2 röster, med ett snitt på: 5,00 av max 5)

Loading...
…men det gör det när jag är inloggad. Vad är det för fel?

Så här ligger det till. Vi använder något som heter cache på våra webbservrar. Lite förenklat kan man säga att en webbsida består av en massa olika saker (bilder, text, små skriptfiler, utseende mm) och varje gång någon klickar sig fram till en sida, så måste webbservern ladda in alla dessa olika saker. Det kan vara 40-80 olika små komponenter som måste laddas in. Per sida. Om man som vi på Moobis, har flera tusen webbsajter med massor av besökare innebär det att det kommer ta sin lilla tid.
Det är här cache kommer in. Den skapar som en ”stillbild” av era sidor och visar upp den, så att servern inte behöver läsa in alla komponenter varje gång utan bara några få. Det innebär också att varje gång ni gör en förändring (skriver ett inlägg eller så) måste servern göra en ny ”stillbild” av er sida. Ibland kan det haka upp sig. Då kan man rensa cachen själv.
Anledningen till att förändringen syns för dig är att cachning inte görs när man är inloggad. Cachning sker inte heller (ännu) på plattor och telefoner.

Okej, nog med tekniksnack. Hur gör jag?

Logga in på adminpanelen. Uppe till höger finns en flik som heter ”Performance”. Klicka på alla alternativen under ”Empty all Cache(s)” och ”Empty Modules”.

Skärmavbild 2014-02-23 kl. 20.18.32

Skärmavbild 2014-02-23 kl. 20.18.44

Nu kan du testa att gå in på din sida igen och förhoppningsvis ska det funka igen. Om inte får du kontakta oss.