Hur får jag en egen avatar (bild)?

Meh!NjaeOkejGrymtToppen! (2 röster, med ett snitt på: 4,50 av max 5)

Loading...
Hur gör jag för att få en liten avatar (bild) att visas i stället för den smått oidentifierbara ikonen som dyker upp, när jag exempelvis lägger kommentarer?
Som i exemplet här under, där jag (Micke) har en bild vid min kommentar, men inte personen ovan mig.

Skärmavbild 2014-04-07 kl. 08.25.27

Det är rätt enkelt. WordPress och en hel del andra sajter därute använder sig av en tjänst som heter Gravatar, som ni hittar på sv.gravatar.com. Registera er där, med den e-post som ni registrerat er blogg med och ladda upp ett foto som ni vill använda som avatar.
När ni sedan kommenterar på bloggar och sajter runtom på internet där Gravatar stöds, kommer även er bild dyka upp där, om ni anger er e-postadress. Ni kan också registrera flera e-postadressen om ni nu skulle ha det.

Gravatar är en tjänst från Automattic, som står bakom bl a WordPress.

Kommentera